ASPARi op ARCOM 2008


1 september 2008

Cardiff te Wales was het decor voor de 24ste conferentie van de Association of Researchers in Construction Management. Vanuit Twente waren zes afgevaardigden gegzonden. Andre Doree en Seirgei Miller schreven/presenteerde ASPARi werk.

Elk jaar begin september is de conferentie van de Association of Researchers in Construction Management (ARCOM). Dit jaar was de 24ste editie van deze ARCOM conference in Cardiff te Wales. Van onze vakgroep zijn we met zes personen gegaan. Twee van de papers/presentaties gingen over ASPARI onderwerpen. Beide papers werden geschreven door André Dorée en Seirgei Miller.

De eerste paper – gepresenteerd door André Dorée - gebruikt asfalt wegenbouw als voorbeeld van een segment in de bouw waar de technologie op verschillende wijze in het proces geïntroduceerd en gebruikt wordt. Als dat onderdacht gebeurt dan kan het effect van de nieuwe technologie zelfs contra productief zijn. In de paper en presentie draaide om een oproep om, binnen het onderzoeksveld Construction Management, meer aandacht te besteden aan de introductie en inbedding van nieuwe technologie. Om maximaal rendement uit de nieuwe technologieën te krijgen moeten training, ontwikkeling en procesverbetering meer hand in hand worden aangepakt.

Seirgei Miller richtte zich in de paper en presentatie op logistiek van het wegenbouwproces. Hij presenteerde drie methoden voor planning van het aantal in te zetten vrachtwagens, vergeleek ze onderling, en plaatse de methoden naast de gegevens van een aantal uitgevoerde werken. Dit is onderdeel van een onderzoek naar de logica die asfaltcoordinatoren gebruiken in de planning van een project. Het komende jaar zal dit onderzoek – “Trucks on Track” - met GPS apparatuur worden uitgediept door enkele afstudeerders.

Beide papers zijn op de ASPARi site te downloaden – bij documents & down loads. Of direct door naar:

  • de paper over technologie ontwikkeling
  • de paper over de logica van de planners


Sitemap || © Copyright 2007-2015 - ASPARi